LGBT : Apa Yang Anda Perlu Tahu(1)

Published on Nov 15, 2016
Video pendek ini dihasilkan sebagai suatu inisiatif bagi menerangkan kepada masyarakat di pelbagai peringkat tentang isu Lesbian, Gay, Biseksual dan Transgender (LGBT), serta bagaimana seharusnya kita khususnya dalam kalangan masyarakat Islam berinteraksi dengan isu ini. Video ini memberikan sebuah panduan asas bagi mengenali beberapa istilah yang berkaitan dengan LGBT, sikap yang seharusnya diambil oleh seorang muslim terhadap isu ini, tindakan dan langkah yang bersesuaian bagi mengatasi permasalahan ini, dan tindakan yang boleh dilakukan oleh semua pihak dalam usaha bimbingan dan interaksi dengan kelompok LGBT khususnya dalam kalangan Muslim.
Walaupun secara prinsipnya perlakuan LGBT tidak dapat diterima berdasarkan panduan daripada al-Quran dan al-Hadis, undang-undang serta norma budaya masyarakat Malaysia, namun ia tidak menafikan hak golongan ini untuk dibimbing dan dinasihati.
Di samping menampilkan naratif hukuman dan undang-undang dalam isu LGBT, mesej yang ingin disampaikan dalam video ini juga adalah selaras dengan prinsip dakwah dalam Islam agar memberi peluang kepada mereka yang melakukan dosa dan maksiat untuk memperbaiki diri dan mendapatkan pengampunan daripada Allah. Justeru kami amat mengalu-alukan agar video ini dikongsikan dan disebarluaskan dalam sebarang medium.
#Katakan Tidak Kepada Perlakuan LGBT
#Dekati Mereka Untuk Dibimbing dan Dinasihati

Comments

  • Assalamualaikum pihak Yayasan Ithimam Malaysia, saya ingin memohon jasa baik pihak anda untuk saya guna kan sedikit klip dari video ini atas tujuan pendidikan. mohon keizinan dari pihak anda. terima kasih.

  • Macam mana nk wat video macam ni? Pakai apps ape?

  • Ouhh๐Ÿ‘๐Ÿ‘

  • assalamualaikum.saya nk tanye cik buat video ni gune apps ape.

  • K aku nangis..๐Ÿ™‚๐Ÿ™‚๐Ÿ’”

  • Tapi orang yqng memikili gay,lesbian dan bisexual juga bisa berasal dari linkungan nya sendiri,ataupun juga dari ...pembullian ;-; Ya temen gua ada yang gay...

  • jadi lgbt itu artinya apa???

  • jadi lgbt itu artinya apa???

  • l=lelaki G=gatal B=bini T=tiga

  • Lembah Gempa Banjir Tsunami LGBT

  • Yang aku tahu ia di laknat! So tak payah ambil tahu lansung..tak penting pun.. Tak payah nak berlembut sangat..sekali kena musibah..baru ada akal..

  • Kawan Aku LGBT tapi dia cakap dia tak sokong LGBT

  • this video explain what are the letters mean. nice motion graphics btw... faham, LGBT patutnya tak di sokong dalam Malaysia.. bahkan sbgai salah seorang golongan LGBT ni pun aku x menyokong.. as a Muslim juga, aku pun patut memelihara hukum agama dan sbaginya.. apa yang salah adalah 'perbuatan'... tuhan kata jangan buat, jgn buat.. itu je.. tapi untuk org yang ada naluri2 ni apa semua, termasuk aku.. terserah, kau buat, kau dapat dosa.. tapi betul, kalau kau ada pegangan agama yang kuat, Solat. INshaAllah.. kau akan jauhi 'perbuatan' yang terlarang.. aku komen sbb aku nk spread love, jangan benci membenci, mengherdik mengutuk, menghukum org lain... tak kesah lah, bukan saudara islam kita sendiri kaa, siapa pun lah.. its God's job to punish us as His servant. kau menghukum org lain, dosa kau? bila kau nk hukum?

  • kalau buat dosa kite patut taubat.taubat menghilangkan dosa dan sebab kita berdosa

  • World War of Bio Weapon is very Important for Recycle This World Soon!

  • Yeah aku dari kecik mmg taktahu dari mana wujud sifat biseksual. Its really hard to change. Allah jugak wujudkan sifat aq suka dekat lelaki, and so dari situlah sifat biseksual aq semakin berkurangan. I hope so that i could throw away this feel to like a same gender like me.

  • Nafsu yang dipengaruhi bisikan-bisikan dan hasutan pujuk rayu syaitan. Itulah biseksual. *Kisah Kaum Nabi Luth* us-tv.org/tv/video-aJi61aWUNK8.html

  • The human race will be wipe-out if they allow it.

  • "Akan muncul dalam kalangan umatku di akhir zaman, kaum lelaki yang menunggang sambil duduk di atas pelana, lalu mereka turun di depan pintu-pintu masjid, Wanita-wanita mereka (isteri atau anak perempuan), berpakaian tetapi seperti bertelanjang (berpakaian nipis dan ketat). Di atas kepala mereka pula (wanita), terdapat bonggolan (sanggul atau tocang) seperti bonggol unta yang lemah gemalai. Oleh itu, laknatlah mereka semua. Sesungguhnya mereka adalah wanita-wanita yang terlaknat."

  • Nabi Muhammad SAW bersabda: "Golongan terakhir yang akan keluar kepada Dajjal adalah wanita. Dan lelaki terpaksa pulang ke rumah dan perlu 'mengikat' isteri, adik-beradik dan anak mereka untuk menyelamatkan dan melindungi mereka dari Dajjal." Maksud Hadis ini adalah wanita adalah golongan terakhir dan terpenting untuk digoda,dirosakan,dilalaikan dan diperdayakan oleh Dajjal dan lelaki yang beriman perlu mengambil peranan penting untuk menyedar dan menyelamatkan golongan wanita di zaman yang penuh dengan tipu daya Dajjal..wanita adalah golongan yang lemah dan tersangat mudah untuk diperdayakan, maka kita sebagai Ayah, Suami, Abang atau adik perlu peka dengan tanggungjawab dalam memelihara golongan wanita dari Fitnah Dajjal di zaman ini

  • Di zaman ini ramai diantara manusia yang telah terpedaya dengan teknologi yang digunakan oleh Dajjal..ini adalah kerana apabila seseorang itu selamat menjalani pembedahan seperti pembedahan Jantung atau buah pinggang, manusia yang lemah Iman akan terus saja memuji kepakaran teknologi atau doktor pakar yang telah menyelamatkannya dari kematian..ini adalah satu lagi ujian dari Allah SWT kepada hamba-hambanya..dan jikalau kita menjadi seperti di atas maka kita bukan sahaja telah Syirik tetapi telah gagal dan terpedaya dengan kehebatan Fitnah Dajjal..pada hari ini kita dapat lihat bagaimana manusia akan dibedah dan disambungkan semula dan ia hidup kembali..

  • malaysia patut buat badan kebajikan yg membantu MENYEMBUHKAN pesakit LGBT ni dn beri mereka galakan,moral support,motivation,good listener supaya mrk kuat dn mampu tinggalkan maksiat mrka..Saya sentiasa doakan mrk bertaubat dn insaf,.Apa yg penting mrk perlu berusaha jgn pergi tmpat2 atau keadaan yg bawa mereka ke arah gay.

  • Ah the common so called religious. Skip

  • Love is love... So...Love is genderless...Let us choose our partner without base their gender...

    • +cool animation stfu.... Stop talking bullshit

    • NO THAT IS WRONG CUZ GOD HATES LGBT SO WE MUST HATE LGBT CUZ LGBT ARE WRONG OR YOU WILL LIVE IN HELL FOR A LOOOOOONG TIME

    • Ulji 77 everyone has their opinion......

    • The only eternal love is between slave and god. All the love between human is not lasts. Why? Because god create humans to worship him. It's all written in the quran. That means we just need to love god. If you love your partner (if you're transgender) pray for her/him to get back to his/her true path. Because the path to love the same gender is wrong and can make yourself and your partner go astray together in hell.

  • Janganlah kita kembali pada zaman nabi luth

  • Kita sepatutnya bersatu menghapuskan LGBT supaya ekonomi boleh maju dan tidak dipandang hina oleh negara lain bukannya makin didorong perlakuan keji tu

  • Bagi saya , lgbt ni memang ad di manaยฒ sahaja . Sebagai orang yg normal , tolong lah , jangan nak mengejek atau menghina mereka lgbt ni . Cuba lah bawa mereka ke arah yg benar dengan cara yg betul . Tak perlu nak guna kekerasan utk mengubah seseorang . Guna otak guys . No offense , but i never against these lgbt people because well..mereka takde kan buat masalah kan ? so why nak menganggu hidup orang , lebih baik beri nasihat dan doa

  • assalamulaikum.. nak tnya..video ni pakai software ape??

  • LGBT:LAGI BETE

  • Jom kita bunuh group LGBT ,agar dapat menegakkan agama islam semula

  • LGBT adalah orang orang, yang suka berzina, yang hanya ingin azab allah, dan tidak mensyukuri apa yang di berikan allah kepada dirinya, Btw saya dari indonesia, malay setuju gk komen saye ?

  • sejujurnya aku mengalami hal yg sama tpi aku kurang mengakui itu!! aku terlalu tomboy that's why aku sedikit merasakan hal itu ke sesama jenis.. but u need to know bahwa org yang mengalami hal ini juga merasa sedih ๐Ÿ˜•

    • :)

    • Heyyy it's okay...dont feel stress about what they say. Always be proud of urself....never let anyone tell u who u are....people who are against LGBT will always use religions to force you but....i dont think there are any religions nor gods who support us humans to descriminate lgbt people. Life is short tho, do the right decision so u will not have any regrets in the future๐Ÿ˜‡

    • Pharamitha Prameswary no, jangan biarkan perasaan tu menguasai kau . Kau tomboy tapi tak semestinya kau mesti jadi golongan lesbian . Aku faham perasaan orang yang sedih sbb mengalami kekeliruan ini , kau kena kuatkan diri untuk ubah perasaan tu . Fikir betul betul kesan LGBT ni . Mungkin kau rasa seronok sukakan sejenis tapi kau tak tau benda ni akan bagi impak buruk kepada kau . Kau tak tau dari hasil hubungan ni boleh sebabkan AIDS dimana penyakit ni takde penawar langsung dan menyebabkan maut . Imagine mak bapa kau tengok anak perempuan diorang sedang terlantar atas katil hospital, kesakitan menghidap penyakit ni . Kita tak tau kalau benda kecik yg kita sukakan sejenis menyebabkan benda besar hidup kita end up berpenyakit

  • Sex and asex no matters *just wipe all Humanities already* message from American malay citizen

  • Says adalah seorang bisex , Dan ilmuan sudah mengatakan jika LGBT bukan lah sebuah penyakit #loveislove

  • da la kau tu miskin...suka mgata org...Sajat kaya raya..x kacau korang pun...hua3...x pkir ke...

  • soooo busy with LGBT....kau ape hal...jgn jga tepi kain org la....tu hal dorg LGBT..x kacau kau....kau tu y straight2 kan...Asyik berzinah sana sni...buang anak sna sni...rogol sna sni...puiii....!!!...sembayang konon..hahahahahaha...puas hati aku....

  • x de guna korang sembayang 5 waktu klo hati busuk macm taik..hshaha....Ko lelaki...tapi ko tngo video lesbian kan?.... ko pmpuan tapi ko tngo video gay kan?...hahshshaha...ko benci gay sebab ko lelali...ko benci lesbian sebab ko pompuan...tapi kau lelaki bukn main syok lagi ko tngo lesbian tu kan...kau pompuan bukn main syok lgi gay tu kan...hua2..paham2 la... aku straight..tapi aku x benci dorg... sujud sembayang 5 waktu konon..pakai hijab konon..pkai songkok konon...p haji sampi mekah konon...puiiiii...!....talam 10 muka...keluarga sy ada macm tu..aku paham dorg..sering mengadu....dorg mgaku x nak dilahirkn macm tu...tu da naluri dorg x bolh ubah.... bila seseorg tu brubah...y kuat agama y slim2 tu..kau p ejek2 dorg....Hey..!!...klo ada LGBT kat family ko..klo kau benci sangt...Aku cabar korang...Bunuh je...kan kau percaya membunuh tu lagi kurang dosa dari memfinah kan...buat la...hahshahaha.... aku syngkn family aku...Aku terima dorg seadanya...p mampos la y kuat agama tu tapi mengutuk org...hua4........hua3..

    • Takpelah doa2 kan jelah yg bebaik..smoga mereka dan kita sbg umat islam akhir zaman terselamat dari bencana dan musibah.

  • who =/= "woo" who = "hoo"

  • Kalau confuse, sila rujuk Al-Quran dan Hadis utk jadi panduan hidup :) selamat dunia dan akhirat

  • LGBT adalah masalah mental

  • Cane NK berhenti bercakapn yg lucah,sbb sye ni dulu selalu tgk bnde xelok tpi nk berhenti,sbb GF suruh then sye rase bile sye ckp gn die mcm ad unsur lucah.so BolEh bgi tips cane xnk berbual dgn unsur lucah?

  • Saya prempuan ye, tapi saya asyik cakap I'm Gay, tak tau kenapa, tapi saya tomboy, takpe ke? Takde niat pon nak suka pompuan lain.. Mak saya je saya sayang

    • +Muhd Fikri terima kasihh dan insyaallah awak juga

    • Klau tomboy ja xpa just jgn suka sesama jenis.. Smoga allah pimpin kamu ke jlan yg lbih baik

  • Pening aq dgaq.serabut hehe

  • owh begitu... video ini sangat bermanfaat .. poinkaa

  • allah turunkan ujian dia kat kita skrg ni.. utk apa kalau kita solat 5 waktu tapi kita tidak berjihad utk menentang masalah ni.. akan dipersoal di akhirat kelak.. jangan kita jadi mcm kaum luth sudah kena kalih dok bawah...

  • Aku tak hina LGBT dan aku tak menyokong nya .....lantak korang lah labuuuuuuu....dosa sendiri tanggunglah...yang penting aku straigh.sebab mana mana negara pun ada LGBT ni.lagi satu dalam keluarga dalam persahabatan .di tempat kerja.dalam penjara lagilah.dalam U.dalam asrama ada jugak LGBT.yang penting dalam diri sendiri kena kuat .jangan salah kan Iblis kerja dia menyesatkan je.suruh manusia ramai jadi syaitan.

    • Tapi nanti kena azab

    • Idk about anyone else. I don't really support LGBT myself but I didn't mean to hate it either. I guess small feelings might be okay still, but sexual feelings might be something else (which I understand why Malays hate it anyway)

  • Gay hawa nafsu xde.Snang la x. Pyh tahan nafsu.Kurang skit sexual bagai.

  • Susah wehh nak berubah aq tahan dalam 1 week pastu otak aq x tahan nafsu aq lagi lah x tahan susah gile nak berubah kadang2 aq sedih kenapa lah dilahirkan macam nii hummmm nak buat macam mana kan dah ujian allah, so aq harap satu hari nnti aq boleh berubah

  • Entah la weh, sedih aku tengok majority manusia sekarang, makin lama makin merapu, semua jenis packages dah menonjolkan diri...

  • Hg destlike ni mesti kaki seks

  • Love has no boundries. Love conquers all

  • Parah kita semua yg anti-lgbt๐Ÿ˜”peww

  • L itu ape g itu ape b itu ape t itu ape ????

  • LGBT tu rasukann jin pondan dan jin tomboi...lama lama jdi peyakit jiwa,,...hahahaha nk jadi perempuan beranak pun xblh,,..buuuuu

  • 1:39 betul ke eja sensored tu?..bukan censored ke?

  • *WAHAI LGBT SEKALIAN MASIH LAGI ADA PELUANG UNTUK KEMBALI ...SEBELUM DUNIA NI HANCUR ...PILIHAN ADA DI TANGAN SENDIRI*

    • +i_dont_give_shit lia ...of course I know what I am saying

    • +Geno Cide 98 Lolll.... Don't act like as if u know๐Ÿ™„๐Ÿ™„๐Ÿ™„

    • Hahaha...Ko memang tak paham bila aku cakap dunia ni hancur

    • R u serious?! U sure ahh lgbt will cause the world to hancur?? How?? Don't exaggerate the situation K๐Ÿ™„

    • harap2 la dorg brubah.... ibarat kau jatuh cinta ngan pompuan jga bro..tu kazen sy y bagi tau..hahahaha....

  • say n0 to Lgbt

  • *FITNAH AKHIR ZAMAN* *_YANG SALAH JADI BETOL_* *_YANG BETOL JADI SALAH_*

  • Me asexual ๐Ÿ˜ƒโœŒ

  • L=lelaki G=gagah B=bangun T=tahajjud

  • *kalau korang nak tau sajat tu adalah khunsa... so stop maki/hina/caci dia boleh?? orang yang macam sajat tu adalah golongan yang istimewa yang di pilih oleh Allah SWT untuk jadi macam tu... dia tak mintak pon lahir macam tu... so boleh tak stop jadi pakcik makcik bawang? boleh tak stop jage tepi kain orang??? Allah jadikan die seorang yang istimewa dari manusia yang lain.... kalau korang nak tau orang yang macam sajat tu boleh jadi lelaki dan boleh juga jadi perempuan... dan tidak jadi masalah bagi dia untuk berkawin dengan lelaki mahupun wanita... kalau korang tak percaya tanya ustaz or ustazah... jangan nak hina/caci/maki seseorang tu tanpa bukti... korang tau tak menuduh/mencaci/memaki/menghina seseorang tu sampai mengabaikan dia adalah dosa besar? korang tak cium bau syurga tau tak? dalam islam pon dah di sebut yang dosa menghina adalah lebih besar dari membunuh....* aku bukanlah nak sokong sajat kat sini , tapi aku tengok zaman sekaran ni dah banyak pakcik makcik bawang... please lah jangan hina dia lagi... korang tau kenapa aku cakap macam ni?.... sebab aku sama macam sajat... korang yang Allah cipta sempurna pon tak reti nak bersyukur....

    • Actually pernah ada cerita apa tah nama dia and mak dia ada kat situ. Dia kata Sajat ni mmg lelaki, and dulu dia selalu pakai pakaian kakak adik perempuan dia. Thats why

    • Tp dy sndr yg mengaku dulu sbb tu la org xpuas hati. Tiberr nk tuka kata pompuan lak. Pegi cari vdeo dy wkt muka dy baru berubah tu. Still nmpak bapok lg mulaยฒ.. skg je nmpak laen sikit sbb byk kali bedah.

  • โŒ ๐Ÿ‘ซ ๐Ÿ‘ซ ๐Ÿ‘ซ ๐Ÿ‘ซ ๐Ÿ‘ซ loser. Morning.

  • ๐Ÿ‘ฌ ๐Ÿ‘ฌ ๐Ÿ‘ฌ ๐Ÿ‘ฌ ๐Ÿ‘ฌ ๐Ÿ‘ฌ ๐Ÿ‘ฌ

  • LGBT=Lelaki gagah bininya tiga

  • Org LGBT ni adalah org sampah masyarakat tak layak hidup

  • Ko dengar tu *SAJAT!!!!*

  • Wow๐Ÿ‘ memang detailed ~ thank you

    • Airin0987 dan aku memiliki informasi penting lainya... Jika anda berfikir jumlaH lgbt berkurang tiap tahunnya.. Anda salah.. Sebab jika lgbt diberi ruang bebas maka menyebabkan dampak psikologis pada lingkungan , dan membuat jumlah mereka akan semakin bertambah. Dan penyebab utama lgbt adalah perceraian.. Sekarang kan banyak.. Pria edan yg nikah punya istri dan punya anak 2 lalu cerai.. Punya istri lagi ,punya anak 2 cerai.. Seterusnya..

    • Airin0987 gimana pendapat anda , research saya tenang LESBI DAN GAY ,MASIH BELUM SEMPURNA SIH.. TAPI... LUMAYANLAH UNTUK MENCEGAH POPULASI LGBT...

    • +UNOKWN56 thank you ๐Ÿ‘Œ

  • Maksud L.G.B.T ialah lelaki gagah bini tiga ๐Ÿ˜‚

  • Tak nak ckp panjang.. Zina itu haram.

  • Aku memiliki INFORMASI PENTING YG INGIN AKU BAGIKAN.. TENTANG LGBT... MULAI DARI -PENYEBAB(50% TAHU) -MENCEGAH(99%TAHU) -MENGOBATI(25%TAHU) MULAI DARI A.PENYEBAB Jika kalian berfikir LGBT itu adalah pemberian tuhan atau bawaan gen (kalian salah).. Saat manusia lahir mereka diberi hawa nafsu sex yg masih mentah(belum terbentuk) Disini peran ortu,lingkungan,dan media. Dan sudah ketatapan otak manusia mempermanenkan apa yg sudah terprogam di otak setalah masa masa puber atau setelahnya(smp sampai sma) Pertama ada 3 penyebab orang menjadi LGBT 1.FAKTOR KELUARGA -Perceraian keluarga dapat menyebabkan anak tak mendapat kasih sayang yg merata membuat otak bingung dan salah mengartikan lawan jenis.. -Single parent Misalnya seorang ayah yg ditinggal mati istrinya atau bercerai , lalu dia merawat anak perempuan, dengan sifat temperamental/amarah.. Cenderung membuat otak anak perempuan memprogam bahwa laki laki adalah sesuatu hal yg ditakuti(tidak disukai) Dan ia akan mencari sosok ibu melalui sexual(hukum otak) -SOSOK ortu yg gagal Gay bisa saja terjadi bila.. Ibu yg tegas pada anak laki lakinya.. Ayah yg terlalu sayang ama anak laki lakinya.. Lesbian bisa terjadi. Bila sosok ayah terlalu tegas pada anak perempuannya. Ibu terlalu memanjakan dan menyayangi anak perempuanya... 2.FAKTOR LINGKUNGAN -teman masa kecil Bila anda memiliki anak laki laki.. Dilingkungan anda mayoritas anak perempuan.. Hati hati.. Inilah progam mutlak hawa nafsu sexual.. Sosok yg paling dominanlah yg ditiru . Dan sosok yg kurang dominan dicari(ketertarikan sexual) Example Pria menyukai wanita ketika dewasa karena dimasa anak anak dan dimasa muda sosok perempuan kurang dominan.. 3.FAKTOR mediatv,internet,video Ini yg paling sulit.. Faktor ini bersifat halus dan sulit difahami.. Kita gak bisa bedain mana tontonan anak yg merusak mental dan psikologis anak kita.. Bisa saja hal yg tidak disangka merusak mental dan psikologis anak.. Bagusnya kita gak bolehin mereka nonton tv sendirian tanpa ditemani orang tua.. Dan jangan beri mereka handphone dan internet.. Kalo mereka memang ingin main game belikan saja KONSOL GAME.. DAN DISITU KITA HARUS MANTAU GAME NYA.. INTINYA.. YG DITAKUTKAN DARI MEDIA.. ADALAH MEREKA MENAMPILKAN SOSOK DOMINAN YG SALAH PADA ANAK ANAK.. CONTOH. ANAK LAKI LAKI DITV MENONTON SOSOK PEREMPUAN DOMINAN AKAN KEBURUKANNYA/(HAL YG DITAKUTI).. DAN SOSOK LAKI LAKI MENJADI SOSOK SUPER HERO YG PENUH KASIH SAYANG(HAL YG MENYEJUKAN HATI) INI KEMUNGKINAN BISA MENIMBULKAN GAY. B.MENCEGAH -LARANG,JAUHKAN ANAK DARI PENYEBAB LGBT YG SUDAH SAYA JELASKAN -JADILAH ORANG TUA SESEMPURNA MUNGKIN BAGI ANAK ANDA.. -JANGAN BERCERAI jika punya anak dibawah 18 tahun -MENIKAH DIUSIA IDEAL. PRIA 25+ WANITA 25- -BERI JARAK PADA ANAK KEDUA.. PUNYA ANAK PERTAMA DIDIK SAMPAI USIA 20 TAHUN ATAU 18.. BARU PUNYA ANAK KEDUA.. Intinya disini kita menghindari sosok dominan pria pada anak perempuan di keluarga.. Dan sosok dominan wanita pada anak laki laki dalam keluarga.. C.MENGOBATI Tidak ada.. Apa yg sudah terprogam di otak gak bisa diganti.. Menyuruh orang LESBI DAN GAY MENJADI NORMAL SAMA DENGAN MENYURUH ORANG NORMAL JADI GAY DAN LESBI.. Bukan berarti kita harus menerima mereka.. Sebab jika membiarkan mereka bebas akan membuat jumlah mereka makin banyak.. Bagusnya mereka fokus aja memperbaiko diri mereka sendiri secara perlahan -jangan pernah beri tahukan siapapun bahwa anda seperti itu. -jangan merasa bangga. -jangan melakukan hubungan sexual sesama jenis -jangan menonton video porno(yg normal maupun yg gak normal) -perbaiki sifat. Gak papa anda gay tapi jangan jadi gay ngondek.. Gak papa anda lesbian tapi jangan jadi tomboy.. Sifat adalah cara awal memperbaiki diri.. - hack otak.. Jika seorang wanita bisa menjadi lesbian... Kenapa seorang gay(mirip wanita) gak bisa jadi lesbian.. Artinya.. Ini masih sekedar experiment yg belum sempurna.. Bagi gay.. Lihatlah sosok laki laki sebagai sosok yg membuat kamu membenci mereka tidak menyukai mereka (Dapatkan trauma dari laki laki/berkelahi atau apa) Jauhi laki laki yg ramah.(itu membuat otak kalian melihat sosok laki laki sosok yg baik) Bagi lesbian Terkadang bagi lesbian mereka agak enek dekat dekat ama laki laki karena mendapatkan trauma dari ayah yg tegas.. Atau di khianati pacar berkalo kali(beda ama cowok normal seberapa banyakpun mereka dikhianati wanita mereka akan tetap normal) Jadi mereka lesbian trauma ama sosok laki laki. Laki laki menjadi momok menakutkan bagi mereka.... Tapi beruntunglah bagi lesbian soalnya 50% kemungkinan mereka bisa sembuh.. Saran saya melihat sosok laki laki seperti itu.. Lihatlah sosok perempuan. Gimana cara mendapatkan trauma sosok perempuan. Gampang dekati cowok yg punya pacar cewek galak. Kamu ganguin tuh cowok.(untik cowok yg pacaran aja ya jangan yg udah nikah ama tunangan) Nanti kamu dilabrak ama ceweknya + dicaci +dijambak Akhirnya kamu dapat trauma dari perempuan.. Dan sebaliknya jauhi(bukan membenci ya) sosok laki laki yg hanya menjadi trauma bagimu..(jangan durhaka sama ayahya.. Jika ayahmu tahu kamu lesbian baiknya kamu jelaskan ama dia kenapa kamu jadi lesbian) Hanya 1% LESBI DAN GAY yg bisa sembuh itupun gak 100% Semaksimal menyembuhkan LESBI DAN GAY ADALAH MEMBUAT MEREKA MENJADI BISEX.. ALANGKAH BAGUSNYA JIKA BISEK PRIA MENIKAH DENGAN BISEK WANITA.. GAY MENIKA DENGAN LESBI.. KURASA ITU AKAN MENYEMBUHKAN MEREKA PERLAHAN... GIMANA AKU BISA TAHU.. AKU EXPERIMENT (AKU MEMILIKI TEMAN TEMAN SEPERTI ITU) AKU ORANGNYA SLALU PENASARAN KENAPA LAKI.LAKI KOK SUKA.LAKI.LAKI KOK GAK.SUKA AMA PEREMPUAN PADAHAL PEREMPUAN ITU CANTIK DAN SEXY.. PEREMPUAN MAHLUK TERINDAH.. AKHIRNYA AKU TAHU KENAPA.. INTINYA AKU GAK MAU KALIAN NYEBARIN INFORMASI INI TAPI KIRANYA BAGI KIRA ORANG ORANG NORMAL YG NANTI AKAN MENJADI ORTU, BAIKNYA KITA MENDIDIK DAN MENJAGA ANAK ANAK KITA. DAN BAGI ORANG ORANG YG GAK NORMAL.. JADIKAN INI SEBAGAI UJIAN TUHAN DAN PETUNJUK TUHAN BAGI KALIAN MELAUI AKU(BUKAN BERARTI AKU NABI) NABI MUHAMAD NABI TERAKHIR.) AKU GAK PEDULI KALIAN KIRA AKU LGBT ATAU APA.. AKU AKAN MENGIRA ITU SEBAGAI TANDA TERIMA KASIH ATAS INFORMASI DAN PETUNJUK YG SAYA BERIKAN.. WASSALAM..

  • Doa kn yg baik2 buat mereka, smoga d beri pntunjuk n jalan pnyelesaian nya.

  • Aku.simpati kepada lgbt ini. Kesian... Mereka lahir dgn naluri songsang tanpa d minta. Nk d suruh kawin bagaimana, sedang kn mereka tiada nafsu pd pasangn mereka. Jika kawin juga, kesian pasangn mereka, kerna x mndpt nafkah batin. Contoh... Kita pompuan naluri pompuan , d paksa kawin dgn pompuan, sedang kn kita minat dgn lelaki. So macamana tu? Korang bole ke? Begitu juga la mereka. Itu yg aku faham la, dan amat memahami, dan amat nrsimpati pd mereka. Mereka harus kuat semangat utk mlawan perasaan dan memendan rasa. Dok diam2 tanpa share dgn org... Jadi stress bila ramai org tnye, ko bila nak kawin???????????? Bukan x nk kawin, tapi xde nafsu pd psgn. Bukan x nk kawin, tapi x nk seksa batin pasangan. Contoh, ko lelaki, dnpaksa kawin dgn lelaki, stress tak??? Sedang kn nafsu ko pr pompuan. Begitu la mereka mnderita. Sbb tu aku cakap, aku mmg simpati pd lgbt ni. Namun.......haram tetap haram, dosa tetap dosa. Kuat kn smngt, tawakal pd yg maha esa, smoga hilang naluri songsang itu. Itu je nasihat aku pd mereka lgbt ini. Sabar dan redha dgn dugaan yg d beri kn.

  • Hapuskan spesis lgbt...

    • kau cari keluarga kau dlu....bunuh dorg semua...kalau ada kazen2 kau....kau bunuh la...hapuskan baru puas hati kau...hua2....lpas kau bunuh dorg kau sembayanglah 7 hari 7 malam...oky ke tak ....minta ampun ..mana dosa x diampuni kan?..buat la...kau benci sangt kn...silakan..

  • Kita sebagai org islam harus menentang lgbt sebelum Allah menurunkan azab nya di Malaysia seperti apa yang berlaku di kota sodom

  • LGBT lebih rendah martabat dari binatang.

    • Rafiq Farish ouh ye ke? Habis you ?

  • Terbaik infomasinya. Pendidikan dan penjelasan yg tidak akan dapat dijelaskan oleh org tua. Semoga bermanfaat untuk mengelak dirk kita dari azab ALLAH.

  • Katekan tidak pada lgbt

    • sharil azmi tidak kepada merokok and merogol anak sendiri

  • Terima atas penerangan...tapi zina berlainan jenis tetap mantap kan

  • Satu je puak ni jadi gini iman tak kuat tak payah lah nak berdalih lagi benda kalau kau betul betul nak kan sesuatu kau usaha tanpa putus asa dan tak anggap benda tu remeh utk masa depan kuatkan iman insyallah anda kembali kehidupan normal

  • aku pernah tngok khunsa dlm video porn.. itu saat paling keliru dlm hidup aku

  • Jom bunoh sajat siti kasim faiz roslan rizz lala mna pondan maknyah lesbianz kunyit ka apa kita bunoh tgakn agama islam

    • kau bunuh dlu keluarga ko y gay2 dn lesbian2 tu..tegakknlah agama kau....kau sembayang 5 waktu....24 jam...tapi hati busuk...hua3...niat hati jahat...hati nurani macam arang batu...ini kah agama islam kita y belajar...bodoh...Tuhan x akn melihat ajaran y myatakan membunuh kerana agama.....akhirat nti kau jawap la dengan Tuhan...hua3....

  • My mom always said " jangan sekali pon persoalkan hukum Allah." kalau benda tu memang dah salah, tak perlu lah nak cari alasan ataupon sebab untuk halalkan dia example manusia yang selalu cari alasan untuk tenangkan hati diorg untuk menrima LGBT by making their own facts but diorg sedia maklum benda ni haram heh

  • Apa yg aku nk tau spesies cmni xleh duk Malaysia..sekian

  • LGBT = Lelaki Gagah Bini Tiga

    • Lelaki Gelap Bini Terang

    • 1 tak cukup ke๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚lepas tu Kata LGBT disgusting.. Kelakarnye๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

    • Fluto gagah aje....kalau saya tukar yang gagah tu jadi gatai. Sbb bunyi mcm lg kelakar je.

  • Adakah saia tergolong dlm LGBT sebab saia perempuan tapi perangai & muka macam lelaki ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

    • anonymous M R X kalau muka dengan perangai macam lelaki, tapi masih suka lelaki tu namanye tomboy, tapi kalo suke pompuan tu orang panggil pengkid. Jangan konfius tomboy ngan pengkid. Ini apa yang saya tahu. LGBT ni kalau awak rasa suka dengan orang yang sama jantina macam awak.

  • Orang yg terkena lgbt bisa jadi ujian hidup dari allah.

  • Dear guys who against lgbt. Well done 1st of all for being very faithful towards yr believe and religion. But one thing is missing here and kinda vital too.. isnโ€™t it religion created to discipline oneself rather then condemning others. So what is the different between u guys who always look down upon lgbt. Sin is always a sin and it has no size to measure whether it is big or small. So keep yr believe in yourself and above all THOSE WHO ARE NOT ON THE RIGHT PATH WILL EXPLAIN THEMSELVES TO GOD ONE DAY. So shut up and move one... peace..

  • Lgbt itu mungkin penyakit

  • Btw to all muslim gays. Yeah i know you're out there. Some are deadly gay and some just still confused. Anyway i just wanna share this mana tau boleh change yr mind or something. Let's not try make you straight or normal since you hate to be told that. But i want you guys who have this tendencies and thought to think calmly. Muslim community in Malaysia is extreme and also kinda homophobic but don't blame them, they don't know. Its okay for you guys to feel attract to same gender, feeling like you're actually the opposite of yr gender. Its okay to acknowledge that. But not okay for you to act upon those feelings and tendency. Ask your self. When you decide to be one of lgbt, do you please Allah by doing it? Don't denied how Allah state in Quran about Kaum Luth or the statistics of gay people having HIV is getting higher by years. As a muslim you know better what your purpose of being a muslim. To obey Allah. To please Allah to make good deeds and kindess for Syurga. If you still believe that, you're not to late. You're having a HUGE TEST that not everyone go through it and can you see how much Allah love you? How much He want your darjat go up higher by giving this HUGE TEST? can you imagine how much pahal you get everytime you choose Allah over your feeling wanting to have same gender love? Or even trans to woman? How Allah will REWARD you for being so patience and strong? Mashaa allah brother and sister. Kejarlah cinta allah. Of you choose to be lgbt and let assume you live happily with your 'love' for like what 50 years? Are you willing to jeopardized your hereafter? Your jannah? Think about it? Allah gave everyone a test and you might have the nasty one but just remember the more yiu struggles to pleased Allah, there is yr ticket to Jannah easy to get. Its your choice. Allah gave you feelings, those feeling just for you to act upon it. What will you choose? Its your choice that will determine who are you in eyes of ALLLAH.

    • +brownflyboy honey, if you see how we sebat people and the rules of making the sebatan is not that horrid. Is just as pain as your mom spank you in the little. Even worst your mom and dad might spank you dlm keadaan marah. But melakukan sebatan secara umum,ada rules dia. Pls know that before assuming they're abused.

    • Ameera Mirinin Yani A allah kat mana kat langit? Duduk atas Kerusi? Melebihi 7 Syurga? ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ Sebat lagi masuk akal dari Islam. Live your life with your own brain and common sense and let other humans live.

  • Really nice video!

  • dunia akhir zaman , sama sama lah kita beramal , petanda makin hampir

  • There's a difference between "LUST" and "LOVE".. Obviously, LGBT is a mental disorder. Do your research.

    • +cool animation Nah, u r dumb enough to think liddat

    • +Fareast GOD DIDN'T CREATE LGBT BUT HUMAN CREATE LGBT

    • Nope, it's not... Obviously u know nothing about lgbt

    • Dr. Killer it is true

    • LGBT supporters tell everyone that God made a mistake by putting them in a wrong body(gender). God knows everything unlike you, you just care about your own lust satisfaction.

  • Okay, LGBT people dont bother with this video and said something silly to make them realise on what LGBT are... This video clearly spreading hate.. So dont get provoked by this. Just live your life by being what you really are and ignore this kind of people find a person who love and accept you. This is what life truly mean it's not about hating and being judgemental of what others doing to which it didn't harm them/bother them. Live ur life be happy be with positive people.

    • +Ameera Mirinin lol...Okay๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

    • +i_dont_give_shit lia its okay. You can live your life and believe what you want, because i will do the same with mine. As in Islam our god(Allah) said in our holy book(Quran) that being gay, lesbian or transgender are forbidden and immoral. I m sure many people trying to rationalize themselves and saying any god want everyone happy. But it our religion the lines are pretty clear.

    • +Ameera Mirinin yeah... Okayy.... What they said is true......i mean, ya... "Love is love" and "what's wrong with being gay". At the end of the day, as long as we r happy and have no regrets in life, that would be fine... Maybe people won't accept lgbt becoz of their religion.... Yep, that's true.... But I believe every god wants us to be happy and god loves us humans...about acceptance, I hv nothing to say about that, it depends on individual....for me, I will always support the LGBT community.....btw, I'm also part of it.... Proud to be a bi๐Ÿ‘

    • +i_dont_give_shit lia yeah i understand totally what some might have been through. But then as my eyes see it. That their choice. But then lgbt people will argue that 'they are not choosing the be gay' or 'what's wrong being gay, love still love' and so on. It will never stop. So that why kinda want to state here that no one need to accept anything or force anything to someone else. Lgbt people need to understand that not accepting them is not something they can control. Making people uncomfortable for not accepting them also wasn't a good choice. Its still hard for people around the world even some place legalized it. Saying people homophobic and so on. Even for me, i won't mock or hate lgbt people because i know they have it rough. Its just i won't support or accept it. i just wanna to make it clear here.

    • +Ameera Mirinin I totally understand about what ur trying to say... Nah, I won't feel disappointed or smtg becoz of that.... I know everyone has their own opinion and point of view about lgbt. But ya know, we all know that lgbt people hv been through a lot...and just look at them....some hv disowned by families and the worst thing is....being forced to leave this country.....migration isn't that easy tho. Leaving our beloved family is not easy at all....but what can we do? The country won't accept us, the society won't accept us, even some of our family disown us.... That's how it feels like to be lgbt....just saying tho....not forcing anyone to accept them.... Just feel like I should say this โ˜บ

  • Insyahallah perkara LGBT ni x dpt berleluasa di bumi malaysia ni...semoga kita dan keturunan kita dilindugi dari perkara ni..kena mula dari kita ...dari hasil rezeki kita..pemakanan kita..pergaulan kita...cara hidup kita... pegang agama kita... insyahallah

  • Ada sesetengah orang cakap " Org yang tak suka LGBT ni sibuk sangat pasal kaum LGBT . pergilah jaga hal masing masing " . Seriously? kau tak pernah eh baca kisah kaum Nabi Luth ? Allah SWT akan turunkan bala kepada smua org tak kira org tu LGBT atau tak . Ni ibarat sorang buat salah , kau pun terkena tempiasnya skali . Dan kisah kaum Nabi Luth kena azab dan Nabi Luth dan pengikut2 selamat . Kau nak expect apa? Selamat dri azab Allah? Memang kita pun terkena sekali sebab apa? Sebab kita diamkan benda ni . Dah tau LGBT salah , kita diam jaga hal masing masing . Sebab tu Allah akan turunkan azab untuk semua sekali . Kalau bukan azab macam ribut taufan, tsunami, maybe azab tu terkena dengan cucu cicit keturunan kau . Yg LGBT ni , disebabkan hinaan org lain, kau pun rasa nak teruskan khidupan sonsang kau . Kau fahamkan betul betul ayat aku ni , kita hidup dan mati kerana ALLAH SWT . Kita hidup untuk keredhaan Dia . Nak berubah ? tolong diri sendiri dulu tu which means cuba dekatkan diri dgn Allah SWT . Start jaga solat lima waktu, mengaji, puasa sunat, ikut qiamulail atau majlis majlis ilmu agama . Kalau kau setakat doa doa cincai tapi masih usha/tengok untuk puaskan nafsu , jangan harap kau dapat berubah . Nak berubah kena usaha betul betul sama macam kau nak gaji tinggi dalam kerja kau . ALLAH SWT suka hambaNYA yg berusaha keras mendekat diri denganNYA . Insha Allah kau jadi insan yg dimuliakan di sisi ALLAH amin . Jangan sampai nanti masuk kubur , kau rasa menyesal sebab semua maksiat yg kau buat . Kau tau cita cita org yg diseksa dlm kubur tu hanya satu, nak beriman kembali kpd ALLAH SWT di dunia . Sahabat Rasulullah sendiri pun menangis sebab bagi dia walaupun kau ada jaminan syurga tapi kau takkan terlepas dari azab kubur .

    • BAN LGBT FROM THIS WORLD BEFORE GOD BAN YOU

    • shahrul shofique maksud kau kahwin sejenis ke ?

    • Tapi sebenarya sex tu halal tapi kalau dah kawin lah

    • The Fourth Dimension eh? ๐Ÿ˜‚ . Alhamdulillah tu tanda Allah dah ketuk hati kau tu bro , pergilah beribadah banyak2 utk Dia . Dia dah lama rindukan kau ๐Ÿ‘Œ

    • @earth salt Kata - kata kau buat aku sungguh terharu ;-) Thx

  • ok god created jesus and god created human then god must be creating islam and buddha too? first religion ever exist is egyptian sun of god ,then after 2000 years after chrisitan exist, islam religion came... to sum all up.. arent religion created by human itself? which one should we believe word of mouth or the reality itself

  • sooo fake media are all fake geez no wonder malaysia is full of discrimination

  • LGBT... Kalau korang rasa nak...Ok...Satu side aku kata Takleh..Satu side lagi kata..Buat lah..Takyah kecoh kecoh.. Kalau korang rasa LGBT ni benda yg sepatutnya tidak asing..So what the reason you all do the fu****g party..Celebrate and want to show over the world your status...I dont understand it..So please stop.. Tahu tak aku fikir la kan...Nak jadi ape jadi la..Takyah kecoh kecoh..Takyah heret org lain masuk neraka..Nak BerGay..Hah silakan..Tapi korang ingat bila korang BerGay tu confirm nanti jadi episod..Yng Jantan ngaku Betina dok sibuk berebut suami org..Like...Oh hell... And aku satu side lagi..Korang tahu tak bende tu dosa..Kadang kadang bukan kite nak pun benda tu jadi ..betul tak??..kite just kawan baik ngan someone and then mulalah timbul awkward moment la apa la..Tu semue dari Syaiton..Die just nak rosakkan Umat Islam punya Ukhuwwah...Best friend alih alih Tukar jadi couple of the year pulak..Ha..Tu sume kerje si abang Tan a.k.a Syaiton ni la...Dan fitrah.hemmm..ya memang ade yang dicipta kalau lelaki lembut..bertentangan dengan sifat biase lelaki..Tapi tak bermakna kalau lelaki dilahirkan lembut you need to be Gay..That not the point..Habis tu Bapak aku lembut kawin dgn mak aku anak dah 7 ni ape pulak ..Jgn ckp bapak I Kunyit Sudah le...Tahu tak bile kite fikir balik nape orang kita istilah kan gay sebagai kunyit..Cuba pegang kunyit serbuk tu..Basuh tangan ..and then pasti melekat kan warna kuning tu..sabun la camna sekalipun..still takkan hilang sepenuhnya..Its just gone after a few day right???Macam tu la perumpamaan kunyit/Gay ni...ok la..aku mampu bagi nasihat tu je..Minta maaf kalau terkasar bahasa...I Love You all..That why I spoke up.. *#Dariseorangyangpernahgay**..* *#Insafdah* *#Alhamdulillah**..TerimakasihUstaz*

    • Mmg ad rasa cinta kn sama jenis ke bila tgk lelaki...? Kdg2 perempuan pun ad jg lahir kasih syg dlm prsahabatan tp x la mndorong diri tu jd gay... Agaknye kite keliru kot kasih syg dlm prsahabatan tanpa sengaja jatuh cinta pd sahabat kite.. Hmm...

    • The water is water-SANA what a nicely written tale

    • The water is water-SANA Alhamdulillah ... tahniah .. moga terus istiqomah teruskan sharing bro sbg dakwah utk yg lain kembali ke jalan yang ALLAH redha .. barakallah ๐Ÿ‘๐Ÿ‘

  • I AM GAY ?

  • LGBT is absurd. Change my mind.